Zlodej skončil v rukách polície, motocyklista jazdil pod vplyvom alkoholu

27.04.2006 Celý región

Popradskí policajti vypátrali a usvedčili páchateľa krádeže peňaženiek a dvoch prípadov krádeže vlámaním. 17 ročný mladík z Popradu Matejoviec v piatok (21.4...
Popradskí policajti vypátrali a usvedčili páchateľa krádeže peňaženiek a dvoch prípadov krádeže vlámaním. 17 ročný mladík z Popradu Matejoviec v piatok (21.4.2006) minulý týždeň ukradol v jednej z materských škôliek dvom zamestnankyniam peňaženky s finančnou hotovosťou a mobilný telefón.

V jednej z peňaženiek bola aj bankomatová karta, z ktorej sa pokúsil vybrať peniaze, avšak neúspešne. Poškodeným ženám vznikla škoda 5 980. - Sk. V noci zo soboty na nedeľu sa vlámal do jedného popradského bufetu, z ktorého ukradol finančnú hotovosť a alkohol. Majiteľke bufetu vznikla škoda 15 000. - Sk. Nasledujúci deň sa vlámal do tej istej materskej škôlky, z ktorej v piatok ukradol peňaženky. Tentokrát ukradol finančnú hotovosť 6 000. - Sk, ku škode Spolku združenia rodičov. Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol 17 ročnému mladíkovi obvinenie a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Motocyklista jazdil pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu:Bardejovskí policajti z dopravného inšpektorátu vyšetrujú okolnosti včerajšej dopravnej nehody v obci Beňadikovce, okr. Svidník. V čase o 00:15 h viedol v uvedenej obci motocykel Yamaha bez evidenčného čísla a vodičského preukazu 24 ročný muž zo Šarišského Štiavnika, okr. Svidník. Pri jazde sa plne nevenoval vedeniu motocykla a v pravotočivej zákrute s ním prešiel do protismeru. Následne zišiel z cesty na trávnatú krajnicu a riadidlami zachytil stĺp elektrického vedenia, načo s motocyklom spadol. Pri nehode utrpeli vodič aj jeho 20 ročný spolujazdec zranenia s dobou liečenia 3 týždne. Pri dychovej skúške namerali policajti vodičovi 0,79 mg/l alkoholu. Škoda na mtocykli bola vyčíslená na 500. - Sk.
 

Vyberte región

mark